Primăvara este momentul perfect pentru afaceri prospere la Giroc și Chișoda! Comercianții de mărțișoare, artiștii și alți vânzători de produse specifice sunt invitați să își depună cererile pentru emiterea avizului de comerț stradal.

Deadline-ul pentru înscrieri este 23 februarie 2024, iar locațiile disponibile sunt în Curtea Căminului Cultural din Giroc și Parcul Islaz din Chișoda.

Taxa de participare este de 100 lei/mp, iar documentele necesare includ un formular de înscriere pe care îl găsiți pe site-ul primăriei, www.giroc.ro și 5 fotografii reprezentative ale produselor comercializate.

Mai multe informații găsiți la https://giroc.ro/comuna-giroc/informatii-locale/1867-perioada-de-cereri-pentru-emiterea-avizului-de-comert-stradal

La fel ca în fiecare sfârșit de an, Parohia Ortodoxă Română din Giroc, vă invită duminică, 31 decembrie 2023, la ora 23:30, la Slujba din noaptea trecerii dintre ani. Astfel toți cei ce vor să întâmpine anul 2024 prin rugăciune, vor putea participa la o Slujba specială, credinciosii având astfel posibilitatea de a trece în noul an rugându-se și primind binecuvântarea lui Dumnezeu.

Vă așteptăm cu drag!

Preotul Marius Şonea (telefon: 0723 973 258) va sfinţi casele de pe următoarele străzi, după cum urmează:

*Pentru blocuri, programul va fi afişat pe uşa de la intrarea în scară.

  • Joi, 28 Decembrie 2023 (după ora 10.00): str. David Voniga, str. Timiș
  • Vineri, 29 Decembrie 2023 (după ora 10.00): str. Câmpului, str. Gloria.
  • Sâmbătă, 30 Decembrie 2023 (după ora 10.00): str. Eroilor, str. Apicultorilor, str. Leului, str. Dunărea.
  • Duminică, 31 Decembrie 2023 (după ora 100): str. Semenic.
  • Luni, 01 Ianuarie 2024 (după ora 13.00): str. Trandafirilor, str. Școlii.
  • Marți, 02 ianuarie 2024 (după ora 10.00): str. Bârzava, str. Prunului, str. Pirului, str. Cerna, str. Crișului, str. Livezile.
  • Miercuri, 03 ianuarie 2024 (după ora 10.00): str. Muncitorilor Gării, str. Cometei, str. Rachetei, str. Satelitului, str. Aștrilor.
  • Joi, 04 ianuarie 2024 (după ora 10.00): Calea Timișoarei, str. Neptun (partea dreaptă), str. Vântului.
  • Vineri, 05 ianuarie 2024 (după ora 10.00): str. Mercur, str. Marte, str. Jupiter, str. Uranus, str. Pluto

Preotul Adrian Covan (telefon: 0726 458 458) va sfinți casele de pe următoarele străzi, după cum urmează:

* Pentru blocuri, programul va fi afișat pe ușa de la intrarea în casa scării.

  • JOI, 28 decembrie 2023 (de la ora 10.00): str. Mureș, zona Sat Bătrân (străzile Sat Bătrân, Arieșului, Bistriței, Siretului, Nistrului, Jiului, Prutului, Vrancei și Făgetului).
  • VINERI, 29 decembrie 2023 (de la ora 10.00): str. Bega, str. Cerbului, str. Căprioarei, str. Delfinului.
  • SÂMBĂTĂ, 30 decembrie 2023 (de la ora 10.00): str. Carpați, str. Bicaz.
  • DUMINICĂ, 31 decembrie 2023 (de la ora 13.00): str. Muncitorilor, str. Semenic.
  • LUNI, 1 ianuarie 2024 (de la ora 13.00): str. Naturii, str. Trandafirilor, str. Dunărea.
  • MARȚI, 2 ianuarie 2024 (de la ora 11.00): Bulevardul Soarelui, str. Egalității, str. Solidarității, str. Unității, str. Diversității, str. Aviației, str. Zefirului.
  • MIERCURI, 3 ianuarie 2024 (de la ora 17.00): str. Neptun (partea stângă), str. Ecoului, str. Gândului, str. Cupidon, str. Speranței.
  • JOI, 4 ianuarie 2024 (de la ora 11.00): str. Aleea cu plopi, str. Rodnei.

La fel ca în anul precedent, la Giroc s-a deschis un magazin autorizat de artificii. Aici găsiți o gamă variată de artificii din categoriile F1 și P1, toate perfect legale și permise pentru populație, de la clasicele artificii de brad și moriștile de sol la titireze jucause, mini-pocnitori fără aprindere, vulcani impresionanți, până la jerbe cu scântei, emițătoare de sunet și emițătoare de sunet luminoase.

Echipa specialiști este pregătită pentru a vă îndruma și asigura că fiecare moment petrecut cu aceste artificii este unul memorabil și, mai presus de toate, în deplină siguranță. Toate produsele respectă legislația în vigoare și vin însoțite de instrucțiuni detaliate de folosire.

Detalii Utile:

  • Perioada de Funcționare: Până la sfârșitul lunii decembrie
    • Program: Luni - Sâmbătă, orele 10:00 - 18:00
      24.12 - 9:00-15:00
      30.12 - 9:00-17:00
      31.12 - 9:00-15:00
  • Locație: Calea Timișoarei nr. 9A, între magazinele Carrefour și Kik

Atenție! Exclusiv pentru Adulți:

Vă reamintim că produsele noastre se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani și recomandăm utilizarea lor doar în noaptea de Revelion, pentru a transforma această seară într-un adevărat spectacol luminos.

Avertizare Privind Categoriile Superioare:

Pentru siguranța dumneavoastră, vă informăm că articolele pirotehnice din categoria F2, F3, F4, precum bateriile de artificii sau rachetele cu băț, sunt destinate exclusiv pirotehnicilor și societăților autorizate. Acestea nu se vând persoanelor fizice și utilizarea lor de către persoane neautorizate este strict interzisă, deoarece pot cauza accidentări grave sau daune materiale.

Giroceana S.R.L. aduce la cunoștința călătorilor săi programul special al casieriilor vânzări abonamente în perioada 30.11-02.12.2023, cu modificări semnificative pentru aceste zile.

În perioada menționată, casieriile vânzări abonamente din Giroc și Chișoda vor avea un program adaptat, după cum urmează:

  • Joi, 30.11.2023: Închis
  • Vineri, 01.12.2023: Închis
  • Sâmbătă, 02.12.2023: Închis

Este important de menționat că, în ciuda închiderii casieriilor vânzări abonamente, serviciul de transport public al Giroceana S.R.L. va rămâne neschimbat, cu autobuze care își vor desfășura activitatea conform graficului obișnuit.

Pentru informații suplimentare sau întrebări, clienții pot accesa site-ul oficial al companiei.

Primăria Comunei Giroc anunță că începând cu data de 6 noiembrie 2023, se va desfășura acțiunea de toamnă de colectare a resturilor vegetale.

Ce aveți de făcut?

În funcție de zona în care locuiți, scoateți resturile vegetale, precum crengi rezultate din cosmetizarea pomilor sau lăstari de la vița de vie, în fața proprietății dumneavoastră. Echipa de colectare va trece o singură dată pe fiecare stradă, așa că vă îndemnăm să respectați cu strictețe perioadele stabilite pentru colectare.

Depozitați aceste deșeuri vegetale la limita de proprietate pentru a facilita și accelera procesul de colectare. Este important să menționăm că vor fi ridicate doar resturile vegetale, nu și alte deșeuri provenite din construcții sau alte obiecte care nu au legătură cu această acțiune.

În cazul în care vor fi abandonate alte tipuri de deșeuri, decât cele menționate mai sus, acestea nu vor fi ridicate, iar deținătorii vor fi sancționați contravențional, deoarece acest lucru poate afecta calitatea serviciului și impactul mediului înconjurător.

Colectarea se va face respectând următoarea programare:

  • LUNI 06.11.2023 până MIERCURI 08.11.2023, colectarea se va face în Zona I pe toate străzile din cartierele:
    INSECTELOR, FLORILOR, PLANETEI, ZONA URSENI, ZONA LIDL ȘI STRĂZILE MIERLEI, CUCULUI, B-DUL AVIAȚIEI, RÂNDUNICII, PRIVIGHETORII, CIOCÂRLIEI, VÂNĂTORILOR.
  • JOI 09.11.2023 până MARȚI 14.11.2023 (excepție Sâmbăta și Duminica), colectarea se va face în Zona II cuprinsă în perimetru delimitat de străzile:
    SEMENIC PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU STR. TRANDAFIRILOR, MUNCITORILOR PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU STR. TRANDAFIRILOR, DUNĂREA PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU STR. TRANDAFIRILOR, DAVID VONIGA, CÂMPULUI, TIMIȘ, GLORIA, BÂRZAVA, APICULTORILOR, EROILOR, CASCADEI, FÂNTÂNII, MELODIEI, CLOPOȚEILOR, RITMULUI, LEULUI, URSULUI, ZIMBRULUI, BERZEI, CERNA, CRIȘULUI, TIGRULUI, NIVELDA, FĂGĂRAȘULUI, LIREI, POEZIEI, ZBORULUI, PIRULUI, PRUNULUI, GUTUIULUI, LIVEZILE, MESTEACĂNULUI, SĂLAȘ, PUSTA, STUPINI, PESCARILOR, PĂDUREANA, VIDREI.
  • MIERCURI 15.11.2023 până LUNI 20.11.2023 (excepție Sâmbăta și Duminica), colectarea se va face în Zona III cuprinsă în perimetru delimitat de străzile:
    ALEEA CU PLOPI, NATURII, TRANDAFIRILOR, SEMENIC PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU STR. TRANDAFIRILOR, MUNCITORILOR PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU STR. TRANDAFIRILOR, DUNĂREA PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU STR. TRANDAFIRILOR, RODNEI, BEGA, CARPAȚI, MUREȘ, SATU BĂTRÂN, BICAZ, VÂSCULUI, ARGEȘULUI, DÂMBOVIȚEI, BISTRIȚEI, ARIEȘULUI, NISTRULUI, SIRETULUI, NEAJLOVULUI, BISTREI, JIULUI, IALOMIȚEI, TURDA, ȚIBLEȘULUI, VRANCEI, FĂGETULUI, PRUTULUI, TISA, PUTNA, CĂPRIOAREI, CERBULUI, DELFINULUI.
  • MARȚI 21.11.2023 până VINERI 24.11.2023, colectarea se va face în Zona IV cuprinsă în perimetru delimitat de străzile:
    B-DUL ARMATEI PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU ALEEA CU PLOPI, MIGDALULUI SMOCHINULUI CACTUSULUI, MĂSLINULUI, GORUNULUI, CRÂNGULUI PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, RETEZAT, FAGULUI, STEJARULUI, SOMEȘ PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, COOPERATORILOR PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, NICOLAE FIRU PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, BUCEGI PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, OLTULUI PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, PĂCII, COACĂZELOR, AFINULUI, ZMEUREI, PIERSICULUI, POLIGONULUI, RODIEI, SALCIEI, AGRIȘELOR, ROȘCOVEI, VIILOR, LIMITEI, PORTOCALULUI, PEPENILOR, BANANULUI, COCOTIERULUI, NECTARINEI, ZARANDULUI.
  • SÂMBĂTĂ 25.11.2023 până JOI 29.11.2023 (excepție Duminica), colectarea se va face în Zona IV cuprinsă în perimetru delimitat de străzile:
    SOMEȘ PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, COOPERATORILOR PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, NICOLAE FIRU PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, BUCEGI PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, OLTULUI PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, CRÂNGULUI PÂNĂ LA INTERSECȚIA CU PRIMĂVERII, NUCULUI, CORCODUȘULUI, MĂRULUI, MERIȘOR, MURELOR, CAISULUI, MĂCEȘULUI, FRUCTELOR, ORIZONT, STAFIDELOR, STRUGURILOR, CĂPȘUNILOR, PĂRULUI, BRADULUI, AZUR, LACULUI, CARAIMAN, ISLAZ, ARMONIEI, IZVOR, OITUZ, EROUL IOSUB CONSTANTIN, SERELOR, CALEA CHIȘODEI.

S-a lansat a doua ediție a procesului Bugetare Participativă în comuna Giroc! Astfel, toți locuitorii din Giroc și Chișoda, care au împlinit vârsta de 18 ani, au oportunitatea de a contribui activ la dezvoltarea comunității noastre.

Primăria comunei Giroc alocă și în acest an o parte din bugetul anual, suma de 650.000 RON cu TVA, pentru a finanța proiectele propuse de cetățeni. Astfel, puteți veni cu idei și proiecte inovatoare, care să contribuie la îmbunătățirea unității administrative teritoriale.

Pentru a participa, vă puteți înscrie proiectele online, pe site-ul primăriei www.giroc.ro, în secțiunea dedicată acestui eveniment comunitar. De asemenea, aveți posibilitatea să depuneți proiectul în format tipărit la Primăria Comunei Giroc.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 23 iulie 2023. Vă rugăm să consultați regulamentul complet al procesului Bugetare Participativă pe care îl puteți descărca de aici. Asigurați-vă că respectați criteriile și instrucțiunile specificate pentru a vă asigura că proiectul dumneavoastră este eligibil.

Venim în fața voastră pentru a cere sprijinul și angajamentul într-o cauză care afectează direct viața noastră de zi cu zi. Este vorba despre o petiție ce are ca scop opunerea fermă față de alegerea soluției de realizare a nodului rutier de descărcare de pe viitoarea autostradă Timișoara-Moravița pe strada Trandafirilor. În schimb, propunem soluția alternativă avizată de Primăria Giroc și considerăm că aceasta ar aduce mai multe beneficii comunității noastre.

Semnează petiția aici: https://www.petitieonline.com/nu_descrcrii_de_pe_autostrad_pe_strada_trandafirilor_din_giroc
Atenție! Este important să confirmați email-ul primit după vot, Verificați inclusiv în spam.
Distribuiți mai departe pentru a aduna cât mai multe semnături!

De ce ne opunem acestei soluții? Există numeroase efecte negative asupra vieții noastre locale pe care le considerăm inacceptabile. În primul rând, aglomerarea traficului în comuna noastră, care deja este intens în orele de vârf, ar deveni și mai gravă. Acest lucru ar perturba liniștea și ar crește nivelul de poluare, afectând astfel calitatea vieții locuitorilor. În plus, traseul ales ar avea un impact negativ asupra drumului principal din comună, care ar fi suprasolicitat și ar suferi deteriorări rapide, impunând costuri ridicate de întreținere.

Primăria Giroc a propus o soluție alternativă prin avizul emis anul trecut, care presupune proiectarea nodului de descărcare la intersectia cu drumul din Urseni (DJ 595D). Această soluție ar fi mult mai avantajoasă pentru comunitatea noastră, deoarece ar evita aglomerația din centrul comunei și ar reduce impactul asupra calității vieții locuitorilor.

Semnează petiția aici: https://www.petitieonline.com/nu_descrcrii_de_pe_autostrad_pe_strada_trandafirilor_din_giroc
Atenție! Este important să confirmați email-ul primit după vot, Verificați inclusiv în spam.
Distribuiți mai departe pentru a aduna cât mai multe semnături!

Prin intermediul acestei petiții, solicităm autorităților competente să ia în considerare această soluție alternativă și să colaboreze cu Primăria Giroc pentru a găsi cea mai bună soluție pentru întreaga comunitate. Suntem pregătiți să colaborăm și să oferim sugestii pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă și responsabilă a comunei noastre.

Fiecare semnătură contează și reprezintă un pas înainte către o soluție mai bună și mai echitabilă pentru comunitatea noastră. Așadar, invităm fiecare membru al comunității să se alăture nouă semnând această petiție.

Haideți să ne unim eforturile și să facem cunoscută vocea noastră!

Semnează petiția aici: https://www.petitieonline.com/nu_descrcrii_de_pe_autostrad_pe_strada_trandafirilor_din_giroc
Atenție! Este important să confirmați email-ul primit după vot, Verificați inclusiv în spam.
Distribuiți mai departe pentru a aduna cât mai multe semnături!

Astăzi este ultima zi în care locuitorii din Giroc și Chișoda se pot bucura de minunatul Lunapark instalat între parc și Trio Events, pe calea Timișoarei. Dacă încă nu ai avut ocazia să experimentezi senzațiile tari oferite de această oază de distracție, este momentul perfect să o faci!

Lunapark-ul este destinat tuturor vârstelor și oferă o gamă variată de atracții menite să îți ofere momente de distracție și adrenalină. Pentru cei mici, convoiul reprezintă o opțiune perfectă, în timp ce bancheta ROKER, caruselul, bungee jumping-ul, toboganul și multe alte obiective îți vor face inima să bată mai tare și să te simți ca într-un parc de distracții din cele mai mari capitale europene.

Și nu uita de promoția specială! La cumpărarea a 5 fise, primești una gratis. Astfel, vei putea profita la maxim de toate atracțiile preferate.

Dar noutatea acestei ediții este reprezentată de roata panoramică, care oferă o priveliște impresionantă asupra întregului parc și îți permite să admiri zona dintr-un unghi mai larg. Este o ocazie unică de a te bucura de peisajul pitoresc și de a face fotografii memorabile.

Nu uita, Lunapark-ul mai este deschis doar astăzi între orele 12.00 și 22.00, așadar nu rata să te bucuri de toate atracțiile oferite. Profită de ultima zi de distracție în Lunapark-ul din Giroc și creează amintiri de neuitat alături de familie și prieteni. Vremea frumoasă este de partea noastră, așa că nu rata această ocazie!

Azi și mâine, 09.05.2023 și 10.05.2023, începând cu ora 09:00, localitățile Giroc și Chișoda au loc acțiuni de deratizare împotriva invaziei rozătoarelor. Această măsură preventivă este menită să asigure sănătatea și igiena publică prin eliminarea rozătoarelor care pot transmite boli și contaminare alimentară.

Produsul biocid Murin Forte Pasta, avizat de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională de Biocide, va fi utilizat în cadrul acțiunilor de deratizare. Acest produs este sigur și eficient în eliminarea rozătoarelor.

Este important să rețineți că, în cazul unor condiții meteo nefavorabile, lucrările de deratizare se vor reprograma.

Între 12 și 14 mai, Stadionul Unirea din Giroc va găzdui o expoziție canină internațională, eveniment organizat de Primăria comunei Giroc și Asociația Chinologică Română Timiș. Peste 1000 de câini din diferite rase vor fi adunați în acest loc pentru a participa la competiții de frumusețe, dar și la alte evenimente conexe și prezentări ale unor rase rare sau exotice.

De asemenea, expoziția canină va sărbători și 100 de ani de la prima expoziție canină organizată în România, ceea ce oferă ocazia de a reflecta asupra progresului și evoluției universului canin în țara noastră și în lume.

Publicul va avea ocazia să admire exemplare extraordinare din diferite rase, să interacționeze cu proprietarii și să afle mai multe despre aceste animale frumoase și inteligente. Evenimentul este deschis tuturor, iar locuitorii din Giroc și Chisoda sunt invitați să participe și să petreacă câteva zile pline de emoție și pasiune pentru câini.

Pentru mai multe informații despre programul evenimentului și modul de participare, se poate accesa site-ul oficial al expoziției sau se poate contacta Primăria din Giroc.

Primăria comunei noastre anunță că în zilele de joi și vineri, 4-5 mai 2023, începând cu ora 10:00, se vor desfășura acțiuni de deparazitare în localitățile Giroc și Chișoda. Aceste acțiuni sunt menite să combată căpușele și vor fi efectuate cu mijloace terestre.

Pentru a asigura succesul acestor acțiuni, cetățenii sunt rugați să evite accesul în parcuri și în locurile de joacă în perioada menționată. Substanța folosită pentru deparazitare este DELTATIM PLUS, avizată de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională de Biocide, ceea ce garantează siguranța utilizării acesteia.

Este important de menționat că, în caz de condiții meteo nefavorabile, lucrările de deparazitare vor fi reprogramate pentru o altă dată. Primăria din Giroc mulțumește cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în vederea asigurării sănătății comunității.

Vineri, 28 aprilie 2023, la ora 14:00, la sediul Primăriei Comunei Giroc, va fi dezvelită placa comemorativă în memoria lui Dr. Iosif-Ionel Toma, fostul primar al Comunei Giroc, care timp de 26 ani a inițiat și dezvoltat numeroase proiecte importante pentru viața comunității locale. Evenimentul este deschis tuturor locuitorilor comunei care doresc să își exprime respectul față de fostul primar și să își aducă un omagiu.

Consiliul Județean Timiș a anunțat finalizarea procedurii de achiziție pentru cele patru sensuri giratorii (provizorii) de pe Calea Timișoarei și stabilirea câștigătorului. În următoarele zile, se va semna contractul și se va emite ordinul de începere a lucrărilor pentru această investiție. Lucrările constau în extinderea intersecțiilor prin umplerea cu pământ, balast, piatră spartă și două straturi de asfalt.

De asemenea, se vor monta stâlpi cu bordură pe axul drumului, pe sectorul cuprins între benzinăria Esso și calea ferată, iar la intrarea în sensul giratoriu se vor aplica restricții de îngustare de la două benzi la o bandă pe sensul de mers. Această soluție este provizorie până la finalizarea procedurilor de expropriere pentru lărgirea drumului la două benzi, inclusiv în sensul giratoriu.

În plus, vor fi efectuate lucrări la podețul care se intersectează cu strada Jupiter, pentru a asigura un acces ușor din punct de vedere al siguranței circulației. Consiliul Județean Timiș a anunțat că lucrările fizice vor începe cât mai curând posibil, după emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Data exactă de începere a lucrărilor va fi comunicată publicului în curând.

Asfaltari in comuna Giroc

Locuitorii comunei Giroc vor beneficia în curând de mai multe străzi asfaltate, după ce autoritățile locale au dat ordinul de începere a lucrărilor. Printre străzile care vor fi asfaltate se numără Strada Macilor între Ghioceilor și Lămâiței, Intrând Oltului, Intrând Erou Iosub Constantin, Intrând Bucegi, Strada Renașterii, Strada Soarelui, Intrând Bega, Intrând Semenic și Intrând Gloria.

Potrivit administrației comunei Giroc, ulterior vor fi asfaltate în acest an din bugetul local al comunei următoarele străzi: str. Cometei, str. Marte, str. Destinului, str. Dimineții, str. Speranței, str. Gospodarilor, str. Zambilei, str. Luceafărului, str. Universului, str. Ghirlandei, str. Zefirului, str. Carpați, str. Egalității, str. Constelației, str. Satelitului, str. Orizont, str. Afinului, str. Zmeurei și str. Bucegi.

Aceste lucrări vor îmbunătăți semnificativ condițiile de circulație și accesul la serviciile publice și vor oferi un confort sporit locuitorilor din comuna Giroc. Autoritățile locale sunt hotărâte să continue investițiile în infrastructura locală pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a comunei.

Lunapark Giroc

Bucurie pentru toți iubitorii distracției! Lunapark-ul instalat între parc și Trio Events, pe calea Timișoarei din Giroc, rămâne deschis până la mijlocul lunii mai! Mai mult decât atât, aceștia au pregătit și o promoție atractivă: la cumpărarea a 5 fise, primești una gratis.

Dincolo de această ofertă specială, Lunapark-ul își așteaptă vizitatorii cu o gamă variată de atracții menite să ofere momente de distracție și adrenalină. Convoiul este numai bun pentru cei mici, în timp ce bancheta ROKER, caruselul, bungee jumping-ul, toboganul și multe alte obiective te vor face să te simți ca într-un parc de distracții din capitalele europene.

Însă noutatea acestei ediții este reprezentată de roata panoramică, care oferă o priveliște impresionantă asupra întregului parc și îți permite să admiri zona dintr-un unghi mai larg.

Lunapark-ul este deschis zilnic între orele 12.00 și 22.00, așadar ai suficient timp să te bucuri de toate atracțiile. Nu ezita să vii cu toată familia și să petreci momente de neuitat împreună, la Lunapark în Giroc.

Conform tradiției din Giroc, preoții parohiei ortodoxe din Giroc anunță că vor ieși la cimitirul din localitate pentru a săvârși slujbe de pomenire pentru cei adormiți.

În perioada următoare, programul slujbelor de pomenire este următorul:

  • Joi între orele 15.00-19.00
  • Vineri între orele 15.00-19.00
  • Sâmbătă între orele 11.00-19.00

Duminică, în ziua de 24 aprilie, preoții vor săvârși slujba de pomenire în fața capelei de la cimitir, începând cu ora 12.00.

Toți cei care doresc să participe la aceste slujbe sunt așteptați să se alăture în aceste momente de reculegere și pomenire a celor dragi care nu mai sunt printre noi.

În perioada Sărbătorilor Pascale și a Rugii Girocene 2023, autoritățile locale din Giroc au anunțat unele modificări de trafic, care vor afecta circulația rutieră în zona centrală a comunei.

Prima modificare vizează traseul autobuzului Giroc-Timișoara și retur. Astfel, în intervalul de timp cuprins între data de 16.04.2023 ora 08.00 și data de 18.04.2023 ora 06.00, traseul autobuzului va fi deviat, iar stațiile de la Primăria Giroc și Casa de cultură a comunei Giroc se vor muta la intersecția străzilor Semenic cu Timiș. Această modificare este necesară pentru a asigura buna desfășurare a Rugii Girocene.

Tot pentru acest eveniment se va închide circulația rutieră pe strada Trandafirilor din Giroc, în intervalul de timp cuprins între data de 16.04.2023, ora 8:00 și data de 18.04.2023, ora 6:00. Traficul rutier va fi blocat de la intersecția cu strada Semenic până la intersecția cu strada Muncitorilor, pentru a asigura o bună desfășurare a Rugii Girocene. În această zonă, participanții la eveniment și cetățenii comunei vor putea circula pe jos, traficul auto și mijloace de transport în comun fiind deviate pe trasee alternative.

Ultima modificare de trafic vizează activitățile de curățare a carosabilului pe strada Trandafirilor din Giroc. Astfel, joi 13.04.2023 între orele 6:00-17:00, zona parcărilor de pe strada Trandafirilor, între intersecția cu strada Naturii și intersecția cu strada Semenic, va fi curățată pentru a permite aplicarea marcajelor rutiere pe sensurile de mers, precum și pentru delimitarea locurilor de parcare prevăzute. Cetățenii sunt rugați să nu parcheze în perimetrul menționat în perioada indicată, pentru a nu pune în pericol siguranța rutieră și pentru a permite buna desfășurare a activităților de curățare a carosabilului

Lunapark s-a instalat din nou la Giroc cu ocazia Rugii Girocene 2023! Între parc și Trio Events, pe calea Timișoarei din Giroc, SNEBERGER LUNA PARK a fost deschis pentru toți cei dornici de distracție. Administratorii parcului vă invită să vă amuzați și să vă recreați în parcul de distracții.

Ca de obicei, administratorii au adus convoiul numai bun pentru distracția celor mici, inclusiv bancheta ROKER, carusel, bungee jumping, tobogan și altele. De data aceasta, noutatea este reprezentată de roata panoramică, care îți oferă o priveliște impresionantă asupra întregului parc.

Parcul este deschis între orele 12.00 și 22.00, astfel încât aveți suficient timp să vă bucurați de toate atracțiile. De aceea, nu ezitați să veniți cu toată familia, să vă distrați și să petreceți timp de calitate împreună.

Așadar, vă așteptăm la SNEBERGER LUNA PARK, pentru o zi plină de distracție și voie bună!

În fiecare an de Paşte, Primăria şi Consiliul Local Giroc organizează Ruga Giroceană, un eveniment tradiţional cu muzică, dans şi voie bună. În acest an, Ruga va avea loc pe 16 şi 17 aprilie, în Grădina de vară a Căminului Cultural din Giroc.

Printre artiştii care vor urca pe scenă se numără Ramona Viţa, Alex Surdea, Ansamblul Folcloric “Ghiocelul” Giroc, Andia şi DJ Paul Damixie.

Organizatorii evenimentului promit o atmosferă deosebită şi multă distracţie pentru toţi cei prezenţi. Traficul rutier va fi închis pe strada Trandafirilor de la intersecția cu strada Semenic până la intersecția cu strada Muncitorilor, în perioada 16 aprilie, ora 8:00, până în data de 18 aprilie, ora 6:00, pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului.

Primăria Giroc şi Consiliul Local îi invită pe toţi cei interesaţi să participe la acest eveniment tradiţional şi să se bucure de muzică şi dansuri populare, precum şi de o atmosferă deosebită de sărbătoare de Paşte. Ruga Giroceană este un eveniment important pentru comunitatea din Giroc şi un prilej de a celebra tradiţiile şi obiceiurile locale.

Primăria comunei Giroc ne anunță că, în urma organizării evenimentului Ruga Giroceană 2023 în Grădina de vară a Căminului Cultural din Giroc, traficul rutier va fi restricționat pe o porțiune a străzii Trandafirilor din Giroc. Astfel, începând cu data de 16 aprilie 2023, ora 8:00 și până în data de 18 aprilie 2023, ora 6:00, circulația va fi închisă pe strada Trandafirilor, de la intersecția cu strada Semenic până la intersecția cu strada Muncitorilor.

Această restricție de trafic este necesară pentru a asigura o bună desfășurare a evenimentului și pentru a proteja siguranța participanților. În acest timp, participanții la eveniment vor avea acces la zona evenimentului și la parcarea special amenajată pentru aceștia.

Primăria comunei Giroc își exprimă mulțumirile pentru înțelegerea cetățenilor și îi invită pe toți să participe la evenimentul tradițional Ruga Giroceană 2023, care promite să fie o experiență deosebită.

Giroceana anunță pe site-ul oficial că Luni,23.01.2023, respectiv marți, 24.01.2023, cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, casieriile încasări apă–canal şi vânzări abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise, iar autobuzele de pe rutele Giroc-Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula conform programului normal.

Parohia Ortodoxă Română din Giroc, vă invită sâmbătă, 31 decembrie 2022, la ora 23:30, la slujba din noaptea trecerii dintre ani. Astfel girocenii ce vor să întâmpine anul 2023 prin rugăciune, vor putea participa la o slujba specială, credinciosii având astfel posibilitatea de a trece în noul an rugându-se și primind binecuvântarea lui Dumnezeu.

Vă așteptăm cu drag!

Foto: Adrian Sacalus

Preotul Marius Şonea (telefon: 0723 973 258) va sfinţi casele de pe următoarele străzi, după cum urmează:

*Pentru blocuri, programul va fi afişat pe uşa de la intrarea în scară.

  • Miercuri, 28 Decembrie (după ora 10.00): str. David Voniga, str. Timiş
  • Joi, 29 Decembrie (după ora 10.00): str. Câmpului, str. Gloria
  • Vineri, 30 Decembrie (după ora 10.00): str. Eroilor, str. Apicultorilor, str. Leului, str. Dunărea
  • Sâmbătă, 31 Decembrie (după ora 10.00): str. Semenic, str. Muncitorilor
  • Duminică, 1 Ianuarie (după ora 12.00): str. Trandafirilor, str. Şcolii
  • Luni, 2 Ianuarie (după ora 10.00): str. Bârzava, str. Prunului, str. Pirului, str. Cerna, str. Crişului, str. Livezile
  • Marţi, 3 Ianuarie (după ora 10.00): str. Gării, str. Cometei, str. Rachetei, str. Satelitului, str. Aştrilor
  • Miercuri, 4 Ianuarie (după ora 10.00): Calea Timişoarei, str. Neptun (partea dreaptă), str. Vântului.
  • Joi, 5 Ianuarie (după ora 10.00): str. Mercur, str. Marte, str. Jupiter, str. Uranus, str. Pluto

Preotul Adrian Covan (telefon: 0726 458 458) va sfinți casele de pe următoarele străzi, după cum urmează:

* Pentru blocuri, programul va fi afișat pe ușa de la intrarea în casa scării.

  • Miercuri, 28 decembrie (de la ora 10.00): str. Mureș, zona Sat Bătrân (străzile Sat Bătrân, Siretului, Nistrului, Jiului și Prutului)
  • Joi, 29 decembrie (de la ora 10.00): str. Bega, str. Cerbului
  • Vineri, 30 ianuarie (de la ora 10.00): str. Carpați, str. Bicaz
  • Sâmbătă, 31 decembrie (de la ora 10.00): str. Muncitorilor, str. Semenic
  • Dunimică, 1 ianuarie (de la ora 13.00): str. Naturii, str. Trandafirilor, str. Dunărea
  • Luni, 2 ianuarie (de la ora 11.00): Bulevardul Soarelui, str. Egalității, str. Solidarității, str. Unității, str. Diversității, str. Aviației, str. Zefirului
  • Marți, 3 ianuarie (de la ora 17.00): str. Neptun (partea stângă), str. Ecoului, str. Gândului, str. Cupidon, str. Speranței
  • Miercuri, 4 ianuarie (după ora 10.00): str. Aleea cu plopi, str. Rodnei

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă s-a deschis primul magazin autorizat de artificii din comuna Giroc. De aici puteți cumpăra legal artificii din categoria F1 si P1 permise pentru populație. Printre ele se numără artificiile de brad clasice, moriști de sol, titireze, mini-pocnitori fără aprindere, vulcani, jerbe cu scântei, emițătoare de sunet si emițătoare de sunet luminoase. Tot aici, personalul specializat vă poate îndruma cu privire la folosirea in siguranță a acestor produse. Toate produsele sunt conform legislației in vigoare si vin însoțite de instrucțiuni de folosire. Produsele se vând exclusiv persoanelor peste 18 ani si se recomandă folosirea lor doar in noaptea de Revelion.

Magazinul este deschis toată luna decembrie, de luni până sâmbătă orele 10-18 și este situat pe calea Timișoarei nr.9A între magazinele Carrefour si Kik.

De asemenea precizăm ca articolele pirotehnice din categoria F2, F3, F4 de tipul baterii de artificii, rachete cu băț si alte asemenea sunt destinate exclusiv folosirii de către pirotehnicieni si societăți autorizate, nu se vând persoanelor fizice, iar folosirea lor de către persoane neautorizate este interzisă, deoarece, folosite necorespunzător, pot provoca accidentări grave sau daune materiale.

 

Emisiunea postului Realitatea Plus, ”Cu drag, despre România!”, îl va avea ca invitat pe viceprimarul Comunei Giroc, Dan Vîrtosu, alături de primarul Timișoarei, Dominic Fritz și primarul comunei Moșnița Nouă, Florin Octavian Bucur.

Emisiunea va fi trasmisă azi, 08.12.2022, începând cu ora 21.00 și vor fi dezbătute inclusiv proiecte ale comunității din Giroc și Chișoda.

Realitatea Plus se poate urmări și LIVE pe internet aici: https://www.realitatea.net/live

 

Începând din acest an, Girocul va avea Târg de Crăciun, care va fi deschis mâine, 1 Decembrie 2022, de Ziua Națională a României. Astfel, girocenii, chișozenii și oaspeții lor vor sărbători cu muzică de fanfară, cântece patriotice alături de Ansamblul Ghiocelul și soliști de muzică populară care vor încălzi atmosfera până la momentul ceremoniei de retragere cu torțe.

”În tot acest timp, la căsuțele pe care le-am amenajat la Târgul de Crăciun, cei mari sunt invitați la un pahar de vin fiert cu aromă de scorțișoară, un ceai cald cu aromă de levănțică, iar cei mici vor putea sa guste cele mai delicioase dulciuri cu specific de sărbătoare. Pentru a completa atmosfera de sărbătoare, căsuțele de Crăciun vă stau la dispoziție cu nenumărate cadouri pentru întreaga familie.”, a adăugat Dan Vîrtosu, viceprimarul cu rol de primar al comunei Giroc.

Astfel, mâine, 1 Decembrie, evenimentul va începe la ora 18.00, când vor intra pe scenă îndrăgiții soliști Marius Gosa, Loredana Sur, Stana Milu, Andreea Indru, Sorana Maris, Iasmina Armioni și Bianca Opariuc.

Calendarul Târgulul de Crăciun de la Giroc va fi actualizat periodic pe site-ul primăriei la adresa: https://www.giroc.ro/craciun-2022, informații pe care le vom prelua și noi pe pagina de internet girocchisoda.ro

Mai jos aveți calendarul sărbătorii.

În urma Hotărârii de Guvern nr. 96/2022, care stabilește și ziua de 2 decembrie ca fiind liberă, programul de lucru cu publicul al primăriei Comunei Giroc este suspendat miercuri, 30 Noiembrie 2022, fiind sărbătoare legală cu ocazia Sfântului Andrei, joi, 1 Decembrie fiind sărbătoare legală cu ocazia Zilei Naționale a României și vineri, 2 decembrie, fiind zi liberă, conform Hotărârii de Guvern anterior menționate. Programul de lucru cu publicul se va relua începând de luni, 5 decembrie 2022 după programul normal.

Totodată, programul casieriilor de abonamente și încasări apă-canal Giroc și Chișoda, aparținând societății Giroceana vor fi închise îm perioada 30 Noiembrie - 2 Decembrie 2022, din aceleași motive, urmând ca de luni, 5 decembrie 2022, să-și reia programul normal.

În schimb, autobuzele Giroceana de pe rutele Giroc - Timișoara și retur, respectiv Chișoda - Timișoara și retur vor circula Miercuri, 30.11.2022 și Joi, 01.12.2022 după orarul de sâmbătă, iar începând de Vineri, 02.12.2022 după orarul normal.

Primăria comunei Giroc anunță că azi și mâine (16 și 17 noiembrie 2022) vor avea loc acțiuni de deratizare exterioară în localitățile Giroc și Chișoda în scopul combaterii rozătoarelor.

Astfel, se va utiliza substanța Murin Pasta avizată de Ministerul Sănătății.

Lucrările vor fi reprogramate în caz de condiții meteo nefavorabile.

Au mai rămas doar câteva locuri pentru un nou pelerinaj in Țara Sfânta. Parohia Ortodoxă Română Giroc organizează în perioada 12 - 19 noiembrie 2022, un pelerinaj în Israel, unde se vor vizita principalele obiective de închinare ale creștinătății. Iată doar câteva din obiectivele urmărite:

  • Ierusalim
  • Bethleem
  • Râul Iordan
  • Cana Galilei, locul unde Iisus a facut prima Minune – a transformat apa in vin
  • Nazareth, locul unde au trait Iosif si Maria si si-a petrecut copilaria Iisus
  • Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a lui Iisus
  • Biserica Sfantului Mormant
  • Orașul Ierihon
  • Deșertul Iudeii și multe alte obiective creștine și istorice

Grupul va fi însoțit de către preotul Marius Șonea de la parohia Giroc.

Pentru mai multe informații și detalii puteți suna la tel. 0723 973 258 (preot. Marius Șonea).

Conform site-ului oficial, Giroceana, societatea care asigură transportul local de călători, scoate la concurs două posturi de șofer de autobuz. Termenul de depunere al dosarelor este 04.11.2022, ora 10.00, la sediul firmei, iar interviul va avea loc în data de 07.11.2022, începând cu ora 11.00.

Condițiile de angajare le puteți găsi aici: http://www.giroceana.ro/noutati/212-anunt-angajare-20

Conform unui comunicat de presă, operatorul regional de pe raza județului Timiș, societatea Aquatim, își va extinde aria de operare începând cu 1 noiembrie 2022, dată la care preia gestiunea serviciilor de apă și canalizare din localitățile Giroc și Chișoda.

”Delegarea gestiunii infrastructurii de apă şi canalizare către un operator cu o capacitate recunoscută de prestare a serviciilor este în avantajul girocenilor. Practic, și până acum, apa livrată în comună a provenit din Timișoara, iar canalizarea se deversează tot în stația de epurare a orașului”, declară dr. ing. Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim.

În perioada următoare, reprezentanții societății vor lua legătura cu consumatorii din Giroc și Chișoda, pentru stabilirea unei relații contractuale și verificarea situației tehnice de pe teren. Locuitorii comunei sunt rugați să răspundă solicitărilor Aquatim în vederea întocmirii documentelor necesare, astfel ca tranziția de la operatorul de apă Giroceana SRL la operatorul regional să decurgă în condiții cât mai bune.

Pentru mai multe informații legate de serviciile oferite, clienții noștri au la dispoziție site-ul www.aquatim.ro, precum și un Call-Center la numărul de telefon 0356 914, de luni până vineri, în intervalul 7:30-19:00.

Ca în fiecare an, ziua de 15 august, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, este cinstită așa cum se cuvine la Chișoda, localnicii sărbătorind Ruga satului.

În acest sens, Primăria și Consiliul Local ale comunei Giroc, respectiv Casa de cultură Ioan Lucian Șipoș din Giroc au organizat un eveniment deosebit, scena de la Casa Națională din Chișoda urmând să găzduiască nume de prim rang ale muzicii populare din Banat.

Astfel, în zilele de 15 și 16 august, începând cu ora 18.30, pentru chișozeni și invitații lor vor cânta Mihaela Petrovici și Dumitru Teleagă (Meka), iar ansamblul folcloric Ghiocelul din Giroc va întregi spectacolul oferit.

Vă așteptăm, așadar, la Rugă!

Giroceana anunță pe site-ul oficial că Luni,15.08.2022, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, casieriile încasări apă–canal şi vânzări abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise, iar autobuzele de pe rutele Giroc-Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula conform programului de sâmbătă.

Sâmbătă, 13.08.2022 începând cu ora 22.00, Primăria comunei Giroc, realizează acțiuni de dezinsecție terestră cu ceață termică în localitatea Chișoda, în scopul combaterii țânțarilor, muștelor și a altor insecte dăunătoare.

Produsul utilizat este Cy10, având substanța activă cypermethrin și se regăsește în Registrul Naționalal Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar - umană.

Cu această ocazie se recomandă să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

Giroceana anunță că luni, 25.07.2022 va fi întreruptă furnizarea apei potabile, înntre orele 09:00 -11:00 în zona străzii Narcisei din Giroc, în vederea efectuării unor lucrări de mentenanță la rețeaua publică de apă și canalizare.

Săptămâna viitoare, în zilele de 26 şi 27 iulie 2022, începând cu orele 09.30, primăria Giroc a programat acţiuni de erbicidare privind combaterea buruienii ambrozia în Giroc şi Chişoda,

Ca de fiecare dată, în cazul în care condiţiile meteo sunt nefavorabile, lucrările de erbicidare vor fi reprogramate.

Aproximativ 80% din populația României a fost recenzată până în prezent, în condițiile în care cea de-a doua etapă ar fi trebuit să se încheie duminică. Astfel, perioada de recenzare s-a prelungit cu o săptămână, până în 24 iulie 2022.

„Dacă încă nu te-ai recenzat, până pe 24 iulie poţi aştepta recenzorul acasă sau poţi merge în cel mai apropiat punct fix de recenzare pentru a completa chestionarul de recensământ. Participarea la recensământ este obligatorie şi contribuie la crearea unui viitor mai bun!”, a precizat Institutul Național de Statistică (INS).

De ce este importantă recenzarea?

Pe baza rezultatelor recensământului se alocă bugetul fiecărui UAT și se atrag fonduri pentru dezvoltare. Astfel, pentru dezvoltarea comunei noastre avem nevoie în primul rând de fonduri, cum bine știm cu toții, și mai avem doar 5 zile la dispoziție pentru recenzare și aproape 7000 persoane nerecenzate!

Pentru întâlnire cu recenzorii puteți suna la următoarele numere de telefon:

Contact recenzori:

ALINA-0728984276

ALIN-0721941380

ANA-0766533509

CARMEN-0761640231

IONUT-0724307825

LAVINIA-0730310946

DAVID-0757540967

SANDRA-0773807963

MIHAI-0773808204

MARK-0728427323

MARIA-0733097222

Legea prevede amenzi pentru cine refuză recenzarea

Recenzarea prin interviu față în față este obligatorie și reprezintă ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor, persoanele care vor refuza recenzarea riscând o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei.

Ai o idee pentru comuna ta? Ai propuneri care pot să îmbunătățească viața zonei în care locuiești? Propune un proiect, iar girocenii și chișozenii vor alege!

Primăria comunei Giroc demarează prima ediție a procesului Bugetare participativă online! Astfel, toți cei care locuiesc în Giroc sau Chișoda și au împlinit vârsta de 18 ani pot depune proiecte pentru dezvoltarea unității administrative teritoriale pe platforma www.giroc.ro, în secțiunea alocată acestui eveniment comunitar.

Începând din acest an , Primăria comunei Giroc va aloca o parte din bugetul anual, în cazul nostru suma de 638.320 RON cu TVA, iar dumneavoastră veniți cu propuneri, sub forma unor proiecte, referitoare la ceea ce considerați că ar trebui îmbunătățit în comunitate, asistați în demersul dumneavoastră de funcționari din administrația publică locală. Proiectele dumneavoastră se depun la Primăria comunei Giroc, unde se verifică fezabilitatea lor, iar punctul culminant este votul popular. Căci despre asta e vorba în bugetul participativ: implicare!

Termenul pentru depunerea proiectelor este 10 iulie 2022. Intră aici pentru mai ulte detalii:

https://www.giroc.ro/bugetare-participativa

Casieriile Giroceana vor fi închise de Rusalii, conform unui comunicat de pe site-ul Giroceana. Astfel, având în vedere dispozițiile art. 139, alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată și actualizată (Codul muncii), luni, 13.06.2022, (a doua zi de Rusalii), casieriile Încasări Apă – Canal şi Vânzări Abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise, însă autobuzele de pe rutele Giroc - Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula conform programului normal.

În 09.06.2022 începând cu ora 21.00, Primăria comunei Giroc, realizează acțiuni de dezinsecție cu mijloace terestre în localitățile Giroc și Chișoda, în scopul combaterii țânțarilor, muștelor și a altor insecte dăunătoare.

Produsul utilizat este Cy10, având substanța activă cypermethrin și se regăsește în Registrul Naționalal Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar - umană.

Cu această ocazie se recomandă să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

 

 

Primăria și Consiliul Local Giroc, alături de Casa de Cultură ”IONEL LUCIAN ŞIPOŞ" a comunei Giroc, organizează o serie de evenimente în data de 1 iunie, cu ocazia Zilei internațonale a copiilor. Astfel, programul de divertisment va cuprinde dansuri, jocuri, teatru și pictură după cum urmează:

  • 13.30 - ansamblul folcloric Ghiocelul Giroc
  • 14.00-17.00 - pictură pe față
  • 14.00-15.00 - spectacolul pentru copii Albă ca zăpada și piticii
  • 15.30 - 17.00 - întâlnirea cu mascote, dansuri, muzică sub o ploaie de săpun și baloane
  • 11.30-20.00 - Oglinda magică și poze cu mascota (contra cost)

Manifestarea se va desfășura în Grădina de vară a Căminului Cultural Giroc, iar intrarea este liberă.

 

Mâine, 24.05.2022, între orele 09.00-16.00 este este anunțată o ședința de distrugere a muniției asanate de pe teritoriul județului Timiș, în poligonul de garnizoană Chișoda.

Ese recomandat să nu se desfășoare activități în apropierea locului desfăşurării acestor operaţiuni periculoase.

Specialiștii în Protecție Civilă le reamintesc celor care descoperă elemente de muniție cu ocazia lucrărilor agricole sau de construcții că nu au voie să le atingă, să le lovească sau să le arunce în foc, să le demonteze, să le transporte sau să le comercializeze. Singurul lucru permis în astfel de situații este anunțarea autorităților prin apelul unic de urgență 112, astfel încât elementul de muniție descoperit să fie ridicat în siguranță și transportat în depozitul special, în vederea distrugerii controlate.

În 12.05.2022 începând cu ora 21.00, Primăria comunei Giroc, realizează acțiuni de dezinsecție cu mijloace terestre în localitățile Giroc și Chișoda.

Cu această ocazie se recomandă să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

 

Sărbătoare mare a fost duminică, 8 mai, în comună Giroc, aflată, la câteva minute de Timișoara, la care au participat sute de bănățeni, în frunte cu ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, eurodeputata Maria Grapini,și viceprimarul Dan Vârtosu, dar și invitați din Târgu Jiu și din alte localități din România.

În a doua duminică din luna mai, așa cum a fost instituită prin legea votată în 2015, inițiată de europarlamentara Maria Grapini,se sărbătorește Ziua Costumului Tradițional din România.

Evenimentul s-a bucurat de un succes extraordinar. Oamenii cu mic cu mare au venit îmbrăcați în costume tradiționale, încă de la ora 10.00, și au participat la Sfânta liturghie, susținută de ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului.

În curtea bisericii oamenii au avut bucuria să admire și o minunată expoziție de costume populare și ii unele vechi de peste 100 de ani.

Mai multe informații găsiți pe site-ul partenerului nostru, Ziua de Vest

Imagini de la eveniment: Girocul văzut altfel

Saci galbeni Giroc

Până în 06 mai 2022, Retim Ecologic Service S.A., distribuie sacii galbeni către populație la sediul Primăriei comunei Giroc, după următorul program:

  • Miercuri între orele 08:00 – 16:00
  • Joi  între orele 08:00 – 18:00
  • Vineri între orele 08:00 – 14:00.

Ridicarea acestora se va face pe baza CI/BI.

Așa cum ne-am obișnuit, și anul acesta, pe calea Timișoarei din Giroc, între parc și Trio Events, s-a instalat parcul de distractii SNEBERGER LUNA PARK. Administratorii parcului vă invită pe toți, copii, părinți și bunici, să vă recreați și să vă amuzați cu mașinuțele, twister-ul, trambulina, toboganul si alte elemente de distracție.

Ca de obicei, administratorii parcului au adus convoiul, numai bun pentru distracția celor mici, bancheta ROKER, și mai nou, un carusel si bungee jumping.

Programul este între orele 11.00 si 22.00. Parcul de distractii de la Giroc, va funcționa până duminică, 8 mai 2022.

Așadar, cu mic, cu mare, vă așteptăm la distracție!.

Primăria Comunei Giroc anunță că azi, 07.07.2020 începând cu ora 22.00, respectiv mâine, 08.07.2020 între orele 06.00 - 10.00 în localitatățile Giroc și Chișoda se vor efectua stropiri cu mijloace aeriene și terestre, contra țănțarilor și muștelor.

Cu această ocazie se recomandă să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

Primăria Comunei Giroc anunță că în data de 29.06.2020 începând cu ora 22.00, respectiv în data de 30.06.2019 între orele 06.00 - 10.00 în localitatățile Giroc și Chișoda se vor efectua stropiri cu mijloace aeriene și terestre, contra țănțarilor și muștelor.

Cu această ocazie se recomandă să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

Începând cu data de 04.06.2020 se modifică programul Casieriei centrale – str. Semenic nr. 54, Giroc (sediul Giroceana), după cum urmează:

  • luni - vineri: 08:00-18:00;
  • sâmbătă, duminică – închis;

De asemenea, începând cu aceeași dată se modifică programul de lucru al Biroului contracte din strada Semenic nr. 54, com. Giroc, după cum urmează:

  • luni - vineri: 08:00-16:00;
  • sâmbătă, duminică - închis

Societatea Giroceana S.R.L. informează pe site-ul său oficial că luni,  01.06.2020, casieriile încasări apă – canal şi vânzări abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise, iar autobuzele de pe rutele Giroc - Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula conform programului normal.

Desanca Lalici, una dintre cele mai populare soliste vocale din Banat, a înființat, în urmă cu câțiva ani, clasa de canto popular „Cantodena”, dovedind, astfel, că este nu doar o interpretă de succes, ci și un dascăl și descoperitor de talente prin care, în timp, frumosul folclor bănățean va fi dus mai departe de tinere vlăstare talentate. La „Cantodena” își cultivă dragostea pentru cântecul popular și surorile Andra şi Riana Fudulu. Au activat, la început, în dansuri populare, la Ansamblul „Ghiocelul”, locul unde li s-a descoperit mai apoi şi talentul vocal. Și astfel, au ajuns la „Cantodena”, unde activează și în prezent.

– Riana, îți adresez ție prima întrebare, fiind sora mai mare. De unde ați moștenit talentul vocal, dar și pasiunea pentru muzică?

– Talentul vocal l-am moștenit de la bunicul din partea tatălui, care cânta în tinerețe la petrecerile din sat. Pasiunea pentru muzică populară am descoperit-o la grădiniță, unde împreună cu doamna educatoare Lenuța Terteci am participat la diferite evenimente unde se cânta și se dansa muzică populară.

– Și cum ai ajuns la Ansamblul „Ghiocelul”?

– La Ansamblul „Ghiocelul” am ajuns datorită regretatului Ionel Lucian Șipoș, care ne era, la grădiniță, instructor de dans popular.

– Andra, în familia voastră sunt, iată, nu una, ci două fete talentate. Cum a fost la început? Ai urmat-o pe Riana doar pentru că era sora mai mare sau ai știut și tu, chiar de la acea vârstă fragedă, că îți place mult să cânți și să dansezi?

– Am urmat-o pe Riana la început, dar apoi am descoperit că muzica face parte din mine și nu sunt eu dacă nu cânt sau dansez.

– Aveți vreun gen muzical preferat?

– Riana: Ascultăm cu mare plăcere muzică populară, dar și ușoară și cochetăm cu ideea de a cânta ambele genuri.

– Dar un artist preferat?

– Riana: Andra Măruță este cântăreața căreia i-am ascultat melodiile de când eram foarte mici și am crescut cu muzica ei. Sora mea îi poartă numele pentru că eu, am făcut o pasiune pentru ea.

– Acasă, vă place să repetați împreună melodiile sau aveți fiecare, deja, propriul repertoriu? Cum decurge, la voi acasă, o sesiune de repetiții?

– Andra: Acasă repetăm împreună, pentru că ne ascultăm una pe cealaltă, ne corectăm, ne ajutăm și de pian dar, așa cum doamna profesoară Desanca Lalici ne-a învățat, ne încălzim vocea făcând vocalize și apoi trecem la melodia propriu-zisă. Doamna Desanca este un dascăl minunat, pentru că pe lângă teoria muzicală ne învață mici „trucuri” ce ne ajută să reușim pe scenă. Avem melodii proprii, dar cântăm și melodii consacrate. Cântecele le alegem în funcție de cum ne impresionează versurile, de mesajul pe care îl transmit și de cum se mulează pe vocile noastre. Mama ne ajută să alegem în așa fel încât să se potrivească vârstei noastre.

– Ați participat, deja, la mai multe spectacole și concursuri. Care este cea mai frumoasă amintire a voastră de pe scenă?

– Riana: Cea mai frumoasă amintire a mea o am de când am cântat cu sora mea melodia „Bunicii mei”, un cântec foarte frumos. Bunicii noștri erau toți în sală și am fost foarte emoționate să-i vedem cu ochii în lacrimi. Erau lacrimi de mândrie! Andra: Cea mai frumoasă amintire a mea o am de la un spectacol de Crăciun, când colegii de clasă și doamna învățătoare m-au aplaudat minute în șir.

– Sunteți eleve la Liceul Teoretic „David Voniga” din Giroc, Riana în clasa VI-a, iar Andra, în clasa a IV-a.  Aveți vreo materie care să vă fie, clar, favorită?

– Andra: Amândorura ne place matematică. Se spune că este o mare legătură între matematică și muzică.

– V-aș propune să revenim, în încheierea discuției noastre, la muzică. Dacă ar fi să dați,  fiecare, frâu liber unei dorințe, pe ce scenă v-ați vedea cântând? Și ce melodie?

– Riana: Mi-ar plăcea să cânt la Sala Palatului, să fiu un artist complet, așa cum este Andra Măruță. Andra: Mi-ar plăcea să formăm un duo muzical deosebit, să cântăm pe scene renumite din țară și din străinătate. Și aș mai dori, în încheiere, să mulțumim doamnei profesoare Desanca Lalici, care cu răbdare și pricepere ne călăuzește pașii pe drumul muzicii. Fără dumneaei nu am avea încrederea și cunoștințele muzicale pentru a reuși.

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, Renasterea Bănăteana

Începând cu ziua de miercuri, 20.05.2020, Primăria comunei Giroc a început distribuirea sacilor galbeni pentru colectarea selectivă a deșeurilor din ambalaje (pet-uri, folie, ambalaje din hârtie și carton, metal), dupa următorul program:

  • Luni – miercuri între orele 1000-1500
  • Joi între orele 1000-1700

Ridicarea acestora se face pe baza CI/BI, , pe str. Unității (în incinta fostei Unități Militare), din localitatea Giroc, 

Pentru detalii suplimentare persoane de contact:

D-na Sîrbu Adelina tel: 0753105249

D-na Florea Petronela tel: 0753149426

În 21 și 22.05.2020, Primăria comunei Giroc, realizează acțiuni de deparazitare cu mijloace terestre în localitățile Giroc și Chișoda,

Deparazitarea cu atomizoare se va desfășura în perioada 21-22.05.2020, începând cu ora 18.00, iar deparazitarea cu generatoare de ceață rece de mare capacitate se va desfășura în data de 21.05.2020 începând cu ora 21.30.

Primăria comunei Giroc, atrage atenţia locuitorilor asupra plantei cu denumirea ştiinţifică ambrosia, care creşte rapid, în special pe terenurile virane, şantiere, printre ruine şi dăramături, pe marginea şoselelor, cât şi în urma recoltării culturilor de pe terenuri.

Pericolul pe care îl reprezintă extinderea acestei specii îl constituie efectul polenului produs în perioada înfloririi, cuprinsă între jumătatea lunii iulie şi începutul lunii octombrie. Acest polen provoacă, la unele persoane, alergii puternice (astm, rinite, şi conjuctivite).

În sensul distrugerii acestei plante este necesar a se interveni cât mai timpuriu prin smulgere sau cosire directă, ierbicidare. Aceste lucrări sunt necesare şi trebuie repetate ori de câte ori este nevoie, din momentul răsăririi acesteia până în luna octombrie inclusiv.

Solicităm proprietarii care deţin terenuri să intervină prin distrugerea ambrosiei folosind aceste metode enumerate mai sus. 

Primăria comunei Giroc efectuează periodic pe domeniul public lucrări de cosire, însă are nevoie şi de colaborarea persoanelor fizice şi juridice din comună pentru intervenţie.

Conform unui anunț de pe site-ul societății Giroceana, miercuri, 29.04.2020, va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 10:00-12:00 în localitatea Giroc, parțial (doar cartierul nou), în vederea executării unor lucrări de strictă necesitate.

Conform reglementărilor impuse de Ordonanța Militară, distribuirea Paștilor la domiciliu enoriașilor parohiei Giroc, se va face vineri și sâmbătă, între orele 8.00 - 17.00 de către voluntarii parohiei.

Astfel, cei care doresc să primească Paști, au la dispoziție un formular simplu pe site-ul Parohiei Giroc, unde se vor prelua adresele și numerele de contact pentru ca voluntarii parohiei sa știe unde să aducă Paști.

În cazul în care aveți vecini sau cunoscuți care nu au posibilitatea de a anunța, puteți completa și pentru ei formularul.

Formularul îl găsiți în link-ul următor: https://www.parohiagiroc.ro/distribuirea-pastilor

Având în vedere situația creată la nivel național datorată răspândirii virusului Covid – 19, pentru punerea în aplicare a măsurilor de gestionare, prevenire și combatere a infecțiilor cu coronavirus, societatea Giroceana  modifică programul casieriilor începând cu data 25.03.2020, după cum urmează:

Casieria centrală – str. Semenic nr. 54 – Giroc (sediul Giroceana)

Luni-vineri 08:00-18:00;

Sâmbătă – închis;

Casierie Chișoda – str. Nicolae Firu nr. 58 – Chișoda

Luni-vineri 09:00-15:00;

Casierie U.M. – calea Timișoarei nr. 76 – Giroc

Închis

Totodată,  se modifică și graficul de circulație al autobuzelor . Noul grafic poate fi vizualizat pe site-ul www.giroceana.ro

AVÂND ÎN VEDERE SITUAȚIA CREATĂ LA NIVEL NAȚIONAL DE APARIȚIE A VIRUSULUI COVID – 19, PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A MĂSURILOR DE GESTIONARE, PREVENIRE ȘI COMBATERE A INFECȚIILOR CU CORONAVIRUS VĂ COMUNICĂM URMĂTOARELE:

  1.  Se suspendă audiențele la toate birourile din cadrul S.C. GIROCEANA S.R.L. în perioada 16.03.2020 - 31.03.2020 (cu posibilitate de prelungire), cu precizarea că eventualele sesizări sau comunicări urgente se vor depune prin poșta electronică – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic 0752 192 848 (deranjamente non-stop) 0800 800 138, 0256 396 061, 0256 395 978-casierie.
  2. Din data de 16.03.2020 - 31.03.2020 (cu posibilitate de prelungire) se va instituii ca măsură specială de siguranță a angajaților și vizitatorilor, limitarea accesului în sediul societății a unui număr de maxim 5 persoane în curtea instituției, urmând a intra pe rând la casieriile apă-canal/emitere abonamente.
  3. Aveți posibilitatea să achitați facturile de apă/canal și prin transfer bancar, în contul curent al societății deschis la banca BRD, cont RO04BRDE360SV06897333600, aspecte precizate și pe factura de apă și/sau canalizare, cu precizrea că și casieriile funcționează momentan după programul normal.
  4. Se recomandă tuturor persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie ( tuse, strănut, rinoree ), ca la intrarea în societate și la îmbarcarea în autobuze să poarte mască de protecție, sau să evite pe cât posibil utilizarea mijloacelor de transport în comun.
  5. Conform Hotârârii nr. 1/11.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență întrunit la nivelul Comunei Giroc, se va asigura dezinfectarea periodică a mijloacelor de transport în comun, iar angajații vor adopta măsuri de protecție, purtând măști și mănuși de unică folosință.

Ca urmare a situației create în urma răspândirii coronavirusului COVID 19 și a măsurilor stabilite de către autoritățile statului român, vă anunțăm că programul slujbelor săvârșite în biserica parohială, va fi modificat astfel:

Pentru a respecta prevederile legale referitoare la faptul că nu este permis ca într-un spațiu închis să se afle un număr mai mare de 50 persoane, dar în același timp pentru a vă oferi posibilitatea de a participa la Sfânta Liturghie, vă aducem la cunoștință faptul că SFÂNTA LITURGHIE DIN DUMINICI se va săvârși de două ori după următorul program:

  • SFÂNTA LITURGHIE  în intervalul orar   08.30 – 10.00
  • SFÂNTA LITURGHIE  în intervalul orar   10.00 – 12.00

De asemenea, vă punem la dispoziție varianta de a asculta Sfânta Liturghie în curtea bisericii, prin sistemul de sonorizare de care dispunem.

Programul liturgic săptămânal este următorul:

  • De LUNI până VINERI de la ora 18.00 - SLUJBA PAVECERNIȚEI
  • MIERCURI ȘI VINERI de la ora 09.00 - SFÂNTA LITURGHIE A DARURILOR MAI ÎNAINTE SFINȚITE
  • SÂMBĂTĂ de la ora 09.00 – POMENIREA CELOR ADORMIȚI

Împărtășirea credincioșilor se va face în cadrul Sfintei Liturghii atât în cursul săptămânii, cât și în duminici.

Pentru cei care doriți primirea Sfintei Împărtășanii la locuințele dumneavoastră vă îndemnăm să ne contactați și vom răspunde afirmativ la fiecare solicitare.

Având credința și nădejdea că dragostea și mila lui Dumnezeu se vor  revărsa asupra tuturor celor bolnavi, îi îndemnăm pe toți credincioșii ca prin sporirea rugăciunii să ajungem a trece cu bine peste aceste vremuri de boală și neputință în popor.

Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărășirea Sfântului Duh să fie cu noi cu toți!

Preot paroh Marius Șonea 0723973258

Preot  Adrian Covan 0726458458

Toate persoanele cu domiciliul în comuna Giroc, care folosesc mijloacele de transport în comun, pot să se prezinte la oricare dintre cele 3 casierii S.C. Giroceana S.R.L. în vederea ridicării abonamentului anual gratuit subvenționat integral de Primăria Giroc.

Acest abonament gratuit este valabil doar pentru transportul local pe teritoriul celor două localități Giroc și Chișoda (com. Giroc).

Menționăm că toți beneficiarii acestei facilități pot circula gratuit doar pe baza abonamentului anual.

Vă anunțăm că luni, 17.02.2020, va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 10.00-12.00, în localitatea Giroc, în vederea efectuării probelor de presiune pentru recepționarea noilor rețele de apă și canalizare, realizate din fonduri europene, aferente zonei unităților militare și bulevardului aviației.

Echipele operaționale din cadrul S.C. Giroceana S.R.L. au lucrat pentru indentificarea și remedierea rapidă a cauzelor ce au condus la scăderea presiunii de distribuție a apei potabile.

A fost indentificată cauza, s-a intervenit și remediat/schimbat piesa defectă, aparținând operatorului regional, Aquatim.

În urma intervenției presiunea și debitul au intrat în parametrii normali.

Conform unui anunț apărut pe site-ul Primăriei Comunei Giroc, sunt informați că se prelungește termenul de ridicare a brazilor, până în data de 12. 02. 2020.

Termenul inițial era 31.01.2020.

Vă anunțăm că luni, 03.02.2020, va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 10:00-14:00 în localitatea Giroc, în vederea indentificării cauzelor ce au condus la scăderea presiunii apei potabile, lucrări ce se vor executa de către furnizorul operator S.C. Aquatim S.A

Societatea Giroceana anunță pe site-ul său că miercuri în data de 05.02.2020, în intervalul orar 10.00-13.00 va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în localitatea Chișoda, în vederea executării unor lucrări de către operatorul regional S.C. Aquatim S.A.

Având în vedere dispozițiile Legii nr. 53 din 24 ianuarie 2003, republicată și actualizată (codul muncii), art. 139, alin. 1:

Vineri  24.01.2020, casieriile Încasări apă – canal şi Vânzări abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise, iar autobuzele de pe rutele Giroc - Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula conform programului normal.

Primăria comunei Giroc, organizează colectarea brazilor, după următorul program:

  • în perioada 20 ianuarie - 31 ianuarie 2020 în localităţile Giroc şi Chişoda.

Cetăţenii sunt rugați să depoziteze brazii de Crăciun la limita de proprietate (lângă drum), astfel încât să nu afecteze circulaţia pietonală sau a autovehiculelor.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la numerele de telefon:

tel. 0753149426 - Inspector Petronela Florea

tel. 0753105249 - Inspector Adelina Sîrbu

Parohia Ortodoxă Română din Giroc, vă invită marți, 31 decembrie 2019, între orele 23:30-00:00, la slujba din noaptea trecerii dintre ani. Astfel girocenii ce vor să întâmpine anul 2020 prin rugăciune, vor putea participa la o slujba specială, credinciosii având astfel posibilitatea de a trece în noul an rugându-se și primind binecuvântarea lui Dumnezeu.

 

Preotul Marius Șonea (tel. 0723 973 258) va sfinți casele de pe următoarele străzi după următorul program:

  • Sâmbătă, 28 decembrie:  str. Mureș, str. Jiul, str. Sat Bătrân
  • Duminică, 29 decembrie:  str. Naturii, str. Chișodei
  • Luni, 30 ianuarie: str. Bega
  • Marți, 31 ianuarie: str. Trandafirilor, str. Dunărea
  • Joi, 02 ianuarie: str. Carpați, str. Bicaz, str. Rodnei
  • Vineri, 03 ianuarie: str. Muncitorilor, str. Semenic
  • Sâmbătă, 04 ianuarie: str. Neptun, str. Ecoului, str. Saturn, str. Mercur, str. Uranus, str. Pluto, str. Venus, str. Marte, str. Cometei;
  • Duminică, 5 ianuarie: Calea Timișoarei, str. Jupiter, str. Aștrilor, str. Gării, str. Satelitului, str. Rachetei, str. Constelației, str. Cosmos

 Preot Adrian Covan, telefon: 0726.458.458 va sfinți casele de pe următoarele străzi după următorul program:

  • Sâmbătă, 28 decembrie (după ora 10.00): str. Semenic, str. Munctorilor
  • Duminică, 29 decembrie (după ora 13.30): str. Bârzava, str. Prunului, str. Pirului, str. Cerna
  • Luni, 30 ianuarie (după ora 10.00): str. Gloria, str. Eroilor
  • Marți, 31 ianuarie (după ora 10.00): str. Voniga, str. Timiș
  • Joi, 02 ianuarie (după ora 10.00): str. Apicultorilor, str. Dunărea
  • Vineri, 03 ianuarie (după ora 10.00): str. Neptun (partea stângă), str. Ecoului, str. Gândului, str. Cupidon, Calea Timișoarei (de la stada Neptun spre Timișoara)
  • Sâmbătă 04 ianuarie (după ora 10.00): Bd. Soarelui, str. Egalității, str. Diversității, str. Solidarității, str. Unității, str. Aviației, str. Zefirului, str. Speranței
  • Duminică 05 ianuarie (după ora 13.30): str. Trandafirilor, str. Școlii, str. Câmpului

Acest îngeraș are nevoie de ajutorul nostru pentru o șansă la viață. În urmă cu ceva timp el a fost diagnosticat cu encefalită autoimună cu anticorpi NMDA, iar de atunci starea lui de sănătate s-a degradat considerabil, acum fiind nevoie urgent de un transfer la o clinică din străinătate, deoarece în România nu se mai poate face nimic pentru el. Cei care aveți posibilități și doriți să donați, vă sunt la dispoziție următoarele conturi bancare:

Cotescu Csilla Erzsebet (contul mamei)
IBAN lei: RO 03 BTRL RON CRT 0331403401
IBAN euro: RO 50 BTRL EUR CRT 0331403401

Asociatia Scoala mamei Junior
CIF 22859133
RO 02 RZBR 0000 0600 0989 3290
Foarte important să specificați în transfer ”Donație Bubu”

Pentru cei care doresc să doneze cash, luați legătura cu Ciotea Mihaela sau Adrian Săcăluș (ambii din Giroc).

Întreaga poveste o găsiți aici: https://www.facebook.com/groups/760535681128130/

La sugestia unei mămici din Giroc și prin amabilitatea unor consăteni cu suflet bun, sâmbătă și duminică (14-15 decembrie), două urne pentru donații vor fi amplasate la Târgul de Crăciun din Chisoda, care se va desfășura în curtea Casei Naționale.
Așadar, mâine începând cu orele 17:00, sunteți așteptați la Târgul de Crăciun din Chișoda, pentru a asistat la spectacolul artistic oferit de organizatori, dar și pentru a dona un bănuț pentru Bubu.

Vă anunțăm că joi în data de 05.12.2019, în intervalul orar 10:00-12:00 va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în Comuna Giroc, în vederea schimbării contorului general de către operatorul regional S.C. Aquatim S.A.

Parohia Ortodoxă Română Giroc, în colaborarea cu Primăria Comunei Giroc și Smiley Zone Giroc organizează o acțiune de suflet pentru 30 de copii din Centrul de zi „Sfântul Nicolaie”, prin care acești copilași cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani vor avea bucuria de a petrece ore de neuitat la locul de joacă Smiley Zone Giroc, unde vor fi așteptați cu mâncare și băuturi răcoritoare de către organizatori.

Trebuie menționat faptul că, dacă unora dintre noi un loc de joacă pentru copii este ceva obișnuit, însă pentru acești copii care provin din familii defavorizate bucuria întâlnirii cu un asemenea loc este unică, mulți dintre ei nefiind duși nici măcar într-un parc în aer liber.

Pentru cei care doresc să contribuie la această acțiune, vă îndemnăm să aduceți câte o jucărie pentru un copil ai cărui ochișori și zâmbet, cu siguranță că for fi mai luminoși în această zi de neuitat pentru ei. Vă adresăm rugămintea ca jucăria să fie în stare bună, să nu fie stricată sau foarte uzată.

Cei care doriți să participați, puteți lua legătura cu preotul paroh Marius Șonea la telefon nr. 0723973258, pentru a obține mai multe detalii.

Vă îndemnăm să citiți lista numelor și vârsta copiilor, pentru a vă orienta asupra vârstei și genului copilului pe care doriți sa-l bucurați.

Vă mulțumim!

Sebastian – 10 ani

Erik – 10 ani

Tudor – 8 ani

Isac – 7 ani

Cristian – 12 ani

Daria – 13 ani

Izabela – 11 ani

Daria – 13 ani

Rebeca – 10 ani

Eduard – 10 ani

Andreea – 12 ani

Alexandra – 10 ani

Dannyel – 8 ani

Andrei – 11 ani

Maria – 9 ani

Victoria – 7 ani

Diana – 12 ani

Antonio – 10 ani

Regina – 9 ani

Romina – 10 ani

Sara – 6 ani

Iasmina – 8 ani

David – 10 ani

Dana – 7 ani

Narcisa – 9 ani

Dana – 11 ani

Alexandru – 12 ani

Ricardo – 6 ani

Narcis – 4 ani

Maria – 11 ani

Biserica ortodoxă sf. Dimitrie din Giroc fost ridicată în anul 1759, în timpul administrației austriece a Banatului, sub Maria Terezia, iar în anul 1955, în timpul păstoririi bisericii de către preotul Andrei Ierhan, capata statutul de monument istoric.

De-a lungul timpului, biserica a avut parte de lucrări de renovare de mai multe ori: 1793, 1872, 1922, 1936, 1966 și 1995, însă starea de degradare a turlei a impus înlocuirea ei. Astfel, s-a realizat construcția unei turle noi, din lemn, acoperită cu tablă de cupru și chiar in ajunul prăznuirii Sf. Mare Mucenic Dimitrie, în data de 25 Octombrie 2019, la 260 de ani de la construirea bisericii, în timpul păstoririi preotului paroh, Marius Șonea a fost ridicată noua turlă spre bucuria credincioșilor giroceni și Slava lui Dumnezeu!

Realizarea acestei turle noi a fost posibilă prin contribuția credincioșilor care au sprijinit prin donații această lucrare, manopera fiind realizată de către firma de construcții ce ridică biserica cea noua din comuna noastră, reprezentată de către domnul Bucur Cristian. Crucea ce va fi așezată pe turla cea nouă a fost refăcută de către nepotul preotului slujitor al Parohiei Giroc, Horia Vișoiu (1933-1978), care ii și poarta același nume. Această cruce va fi sfințită in cadrul Sfintei Liturghii din ziua Sfântului Dimitrie și va fi ridicată pe turla in zilele următoare.

Zilele acestea, în Giroc și Chișoda, au avut loc acțiuni de stropire contra ambroziei. S-a acționat în zonele sensibile din împrejurimile celor două localități, pe drumurile agricole, spre Pădurea Giroc de-a lungul pistei de biciclete,  dar și în unele zone rezidențiale aflate în plină dezvoltare (între Giroc și Chișoda, precum și în Cartierul Nou). 

Asemenea acțiuni vor mai avea loc în primăvara anului viitor, în încercarea de a preveni dezvoltarea și răspândirea acestei plante alergene. 

Prin platforma de plăți on-line ghiseul.ro se pot plăti impozitele și amenzile datorate bugetului de stat de către persoanele fizice.

Ce este ghiseul.ro?

Ghiseul.ro este un sistem de plată on-line, pus la dispoziție de către statul român, tuturor instituțiilor publice care doresc să ofere acest serviciu contribuabililor care au obligații de plată atât la bugetele locale, cât și la bugetul de stat.

Avantajele utilizării sistemului de plată on-line ghiseul.ro

Plata cu cardul direct pe internet, prin platforma de plăti on-line ghiseul.ro, conferă utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi:

  • Confort, rapiditate și independenţă geografică și temporală
  • Siguranţa asigurată de un site securizat la înalte standarde privind tranzacţiile cu cardul pe internet
  • Posibilitatea achitării impozitelor datorate bugetelor locale și bugetului de stat
  • Posibilitatea achitării amenzilor în termen de 48 de ore/2 zile de la data comunicării

Cum se poate obține user și parola pentru utilizarea sistemului de plată on-line ghiseul.ro?

Se poate obține on-line accesând site-ul www.ghiseul.ro.

După obținerea user-ului și parolei, acestea pot fi utilizate pentru orice unitate administrativ teritorială înrolată în sistemul ghiseul.ro.

În localitatea Chișoda până în primăvara anului viitor se va realiza un centru de zi pentru persoanele vârstnice. Potrivit reprezentanților Primăriei Giroc, acesta va fi construit pe strada Nicolae Firu, colț cu strada Oituz, vizavi de Biserica Romano-Catolică.

Proiectul are următoarea denumire: ,,Extindere și modernizare anexă parter pentru amenajare centru de zi, cantină socială și prestare servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici în Comuna Giroc”, finanțat din fonduri europene prin Programul POR Axa 8.3. 2014-2020,  cu o valoare totală de 1.539.969  lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale în comuna Giroc, jud. Timiș. Data finalizării proiectului este 30.04.2020

 

Foto: Adrian Săcăluș

Sâmbăta trecută, în organizarea Primăriei comunei Giroc și Serviciului Local de Colectare Timiș, s-a organizat o acțiune de colectare a deșeurilor electrice, susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții au avut ocazia să câștige, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni.

Tragerea la sorți a avut loc pe data 28 septembrie 2019, la Casa de Cultură „Ionel-Lucian Şipoş” din Giroc, iar câștigătorii au fost următorii:

Premiu câștigat: Cafetieră

  • CIONCA RODICA MARIANA, Chișoda
  • RADOSAVLEVICI RAUL

Premiu câștigat: Aspirator

  • ROSTAS GABRIEL, Giroc

Premiu câștigat: Mixer

  • MESZAROS GERTRUDA, Giroc
  • DISAGA CORINA, Giroc

Premiu câștigat: Fier Călcat

  • UDREA MAGDALENA, Chișoda
  • IANCU IASMINA, Chișoda

Marți, 01.10.2019 începând cu ora 20.30 se va face dezinsecția cu mijloace terestre contra muștelor și țanțarilor în localitățile Giroc și Chișoda.

Cu această ocazie se recomandă să luăm măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordăm o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

 

Primăria comunei Giroc a organizat în data de 28 septembrie campania „Curăţenia pentru o oră în comuna Giroc”. Participanţii la acţiune s-au întâlnit dimineața în parcarea Liceului Teoretic „David Voniga” din localitatea Giroc și în fața Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII „Iosif Ciorogariu” din Chișoda. Apoi, toţi voluntarii au ajuns pe teren şi au început marea curățenie.

La fel ca în anii precedenţi, organizatorii au pus la dispoziţia voluntarilor mijloace de transport, saci şi mănuşi pentru a colecta deşeurile.

La această campanie au participat, în total, 120 de voluntari, dintre care 102 de elevi ai celor două şcoli din comună, supravegheaţi de șapte cadre didactice, şi 11 adulţi şi reprezentanţii Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Primăriei comunei Giroc. Efortul depus de către voluntarii implicaţi s-a concretizat în strângerea a 150 de saci, adunaţi de pe artera principală de cirulaţie, care face legătura între Chişoda şi Timişoara spre CET, drumul spre pădurea Giroc, str. Cehov şi B-dul Aviaţiei.

Organizatorii campaniei, Primăria comunei Giroc și Serviciul Local de Colectare Timiș, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea este susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Sâmbătă 28 septembrie, între orele 10.00-16.00, cetățenii din Giroc şi Chişoda au ocazia să scape  de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare!

Cele 2 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri:

  1. Giroc – Str. Semenic – Casa de Cultură „Ionel-Lucian Şipoş”din Giroc
  2. Chişoda – Casa Naţională din Chişoda

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga ,prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe data 28 septembrie 2019, la Casa de Cultură „Ionel-Lucian Şipoş” din Giroc, începând cu ora 16.30. Premiile sunt: doua aspiratoare, doua cafetiere, doua mixere, doua fiere de calcat.

Serviciul Local de Colectare Timiș, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Persoana de contact: Hornea Marcel

Telefon: 0724 602 733

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la numerele de telefon:

tel. 0753149426 - Inspector Petronela-Silvana Florea
tel. 0753105249 - Inspector Adelina-Ionela Sîrbu

Primăria comunei Giroc organizează în data de 28 septembrie 2019 campania „Curăţenia pentru 1 oră în comuna Giroc”.

Participanţii la acţiune se vor întâlni la ora 08:30 în parcarea Liceului Teoretic „David Voniga” din localitatea Giroc sau în fața Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII „Iosif Ciorogariu” din Chișoda, pentru ca la ora 09:00 toţi voluntarii să ajungă pe teren şi să înceapă marea curățenie.

La fel ca în anii precedenţi, organizatorii vor pune la dispoziţia voluntarilor mijloace de transport, saci şi mănuşi pentru a colecta deşeurile.

Responsabili de mediu,

Insp. Sîrbu Adelina-Ionela tel: 0753105249
Insp. Florea Petronela-Silvana tel: 0753149426

Miercuri, 25.09.2019, între orele 09.00-17.00, va fi întreruptǎ furnizarea energiei electrice, în localitatea Giroc.

Joi 15.08.2019, respectiv vineri, 16.08.2019, casieriile Încasări apă – canal şi Vânzări abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise.

Autobuzele de pe rutele Giroc - Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula joi, 15.08.2019 conform programului de sâmbătă, iar vineri, 16.08.2019 după program normal.

Și în acest an, cu o săptămână înainte de Ruga Chișozenilor, pe strada Nicolae Firu din Chișoda, între terenul de fotbal și parcul de copii, la iesirea spre Timișoara, s-a instalat parcul de distractii SNEBERGER LUNA PARK. Administratorii parcului vă invită pe toți, copii și părinți, să vă recreați și să vă amuzați cu mașinuțele, twister-ul, trambulina, toboganul, bancheta si alte elemente de distracție.

La fel ca la Giroc, administratorii parcului au adus convoiul, numai bun pentru distracția celor mici. Prețul este de 7 lei la orice aparat, mai puțin mașinuțele care costă 8 lei, respectiv bancheta ROKER care costă 10 lei. Tot 10 lei costă și marele tobogan pentru 10 minute de distracție. În schimb, la mașinuțe, la 5 fise cumpărate primiți una gratis! Programul este intre orele 12.00 si 23.00. Parcul de distractii de la Chișoda, va funcționa până duminică 18 august 2019.

Așadar, cu mic, cu mare, vă așteptăm la distracție!.

Vă anunțăm că în data de:

  • 11.08.2019 între orele 19.00 -21.30
  • 12.08.2019 în intervalul orar 06.00 - 10.00

în localitățile Giroc și Chișoda, se vor efectua stropiri cu mijloace aeriene contra țânțarilor și muștelor.

În data de:

  • 11.08.2019 începând cu orele 23.00

se vor face dezinsecție cu mijloace terestre.

Cu această ocazie vă rugăm să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe construieşte în această perioadă patru noi blocuri de locuinţe, pe un teren pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Timiş, la Giroc. Aflat în vizită la Timişoara, directorul ANL, Andrei Ţurcanu, a fost pe şantierul amintit, alături de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra. Termenul stabilit pentru realizarea investiţiei va fi respectat, iar finalizarea blocurilor va avea loc pe finalul anului viitor.

„Lucrările pentru construirea de spații locative pentru tineri, în Giroc, înaintează conform planurilor. M-am asigurat de asta și astăzi, când împreună cu Andrei Țurcanu, director general în cadrul Agenției Naționale pentru Locuințe, am verificat șantierul din localitatea Giroc, acolo unde în primă fază construim 4 blocuri P+2E pentru tinerii. Fiecare bloc va avea 2 scări iar în total punem la punct 88 de spații locative pentru închiriere. Prin instituția pe care o conduc, Consiliul Județean Timiș, am pus la dispoziția ANL întreg terenul necesar, peste 7.500 de mp. Am primit asigurări de la constructor că vom putea respecta termenul pe care l-am înaintat împreună pentru finalizarea acestor spații, finalul anului viitor. Proiectul constă aproximativ 15 milioane de lei iar fondurile sunt asigurate de Agenția Națională pentru Locuințe,” a declarat Călin Dobra.

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, www.ziuadevest.ro

Sursa foto: Facebook