Ansamblul folcloric ”Ghiocelul” a participat duminică, 29 septembrie, la Zilele Recoltei de la Reșița. Aceștia, îndrumați de domnul profesor coregraf Victor Jicheran, au oferit un program artistic amplu și deosebit, prin suite de dansuri (Oaș, Făget, Moldova, Muntele Nou) și interpretări vocal-instrumentale  ( Venter Patrik, Bogdan Firu, Loredana Sur, Dario Galea, Daniel Babescu, Mario Ciclovan ), fiind îndelung aplaudați de numerosul public prezent. 

Foto: Andreas Grafenberger

La Chișoda se va desfăşura, la sfârşitul acestei săptămâni, un eveniment gastronomic care, cu siguranţă, va atrage numeroşi participanţi.

Este vorba despre cea de-a doua ediţie a Festivalului “Ceaunul Chişozean”, care va fi organizată, duminică, 22 septembrie, începând cu ora 13, în Grădina de vară a Casei Naţionale Chişoda.

Vor întreţine atmosfera Ansamblul “Ghiocelul” din Giroc, Ansamblul “Bârzava” din Reşiţa şi solişti îndrăgiţi din Banat.

Intrarea la eveniment este liberă!

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, Renasterea Banateana

Ca în fiecare an, ziua de 15 august, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, este cinstită așa cum se cuvine la Chișoda, localnicii sărbătorind Ruga satului, unul dintre cele mai importante evenimente din viața localității.

Și tot ca în ultimii ani, Primăria și Consiliul Local ale comunei Giroc au alocat fonduri generoase pentru ca pe scena de la Casa Națională din Chișoda să urce nume de prim rang ale muzicii populare.

Astfel, în zilele de 15 și 16 august, începând cu ora 18.30, pentru chișozeni și invitații lor vor cânta Andreea Voica, Mariana Deac, Ghiță Călțun Brancu și Ion Dragomir acompaniați de orchestra condusă de prof. Deian Galetin, orchestra condusă de Marian Jarja și de orchestra casei de cultură a comunei Giroc, condusă de prof. Adrian Safta.

Manifestarea se va desfășura în grădina de vară a Casei Naționale Chișoda.

Vă așteptăm, așadar, la Rugă!