Mototciclistul girocean Ionel Pascotă a câștigat din nou două etape consecutive în cadrul Campionatului European BMU, etape comune cu ”Naționalul” de viteză al României și și-a adjudecat un nou Titlu de Campion Național, ”alergând” însă și după un nou titlu de Campion European BMU.

 Motociclistul Ionel Pascotă își menține la nivel ridicat performanțele sportive și în 2018. La finele săptămânii precedente, giroceanul a câștigat încă două etape din cadrul Campionatului European BMU, a VIII-a și a IX-a, etape care au contat și pentru Campionatul Național de Motociclism Viteză și s-au desfășurat la Serres, în Grecia. În etapa a opta a Europeanului BMU, Pascotă, la categoria Supersport (600 cmc), a fost nevoit să ”tragă tare”, după ce a plecat de pe poziția secundă a grilei de start, însă câștigarea acestei curse a fost o formalitate.

 În cea de-a doua zi de competiție, plecat din pole-position, același Pascotă a încheiat ”en-fanfare” cursa, urcând din nou pe prima treaptă a podiumului. Datorită faptului că cele două etape ale Campionatului European BMU au contat și în Campionatul Național de Motociclsim Viteză, Ionel Pascotă, prin câștigarea curselor, a reușit să devină din nou campion național, deși mai sunt încă două etape din competiția internă. Astfel, Pascotă a reușit să-și adjudece un nou Titlu de Campion al României la motociclism viteză.

În Campionatul European BMU, Ionel Pascotă ocupă poziția de lider în clasament, având un avans considerabil -39 de puncte-, fiind foarte aproape de obținerea unui nou titlu și în această competiție.

”Vreau să mulțumesc, în primul rând, Consiliului Județean Timiș pentru sprijinul acordat pe parcursul acestui sezon. Fără ajutorul acordat nu aș fi putut fi la cel mai înalt nivel. De asemenea vreau să mulțumesc și Primăriei Timișoara, sponsorilor, dar și familiei și fanilor, aceștia din urmă având de asemenea un aport special în cariera mea sportivă. Vă mulțumesc tuturor din suflet și sper că vă bucurați alături de mine de acest succes desăvârșit, la fel cum sper să o facem și la finalul Campionatului European BMU”, a declarat Ionel Pascotă, după revenirea de la Serres.

Următoarea etapă la care participă giroceanul va avea loc pe data de 23 septembrie 2018, la Plevna, în Bulgaria.