Un nou eveniment "la inaltime" s-a desfasurat la mijlocul acestei luni la marginea Girocului. In intervalul 15-18 august 2013, Clubul Sportiv Universitatea Timisoara – Sectia de Paramotor a organizat o actiune aeronautica, impartita pe mai multe sectiuni, primele doua zile desfasurandu-se la Giroc.

Pe data de 15 august a fost organizata la Giroc proba de precizia aterizarii, atat la paramotor spate cat si la triciclu. Rezultatele au fost urmatoarele:

Paramotor triciclu

    Cornel TAU -  Aeroclubul Charlie Bravo Arad
    Marius CRIMU – Ramnicu Valcea
    Ioan MITIGA – C.S. Universitatea Timisoara

Paramotor spate

    Ionut RITES ­– C.S. Universitatea Timisoara
    Bogdan AVRAM – C.S. Universitatea Timisoara
    Adrian BUZAN – A.S. Phoenix Club 89 Bucuresti

Pe 16 august competitia a continuat cu o proba atipica de fotografie aeriana, proba care vine in intampinarea proiectului “România văzută din Paramotor”, ce urmăreşte punerea în valoare a obiectivelor turistice naţionale, într-un mod inedit, prin fotografierea lor din zbor, cu aparate fotografice de înaltă rezoluţie. Zborurile s-au desfasurat tot pe raza comunei Giroc.

Fotografiile urmeaza sa fie incarcate pe reteaua de socializare FB in cel mai scurt timp posibil. Cele mai multe aprecieri vor determina castigatorul competitiei.

Pe aceasta cale Ionut Rites, antrenor paramotor in cadrul Clubului CS UNIVERSITATEA Timisoara, organizator al competitiei, multumeste Primariei Giroc - domnului primar Iosif Ionel TOMA - , si celor ce l-au ajutat la amenajarea terenului de zbor: Ioan MITIGA, Aurica MITIGA, Ioan FLONTA, Alexandru ROSCA si Ionel PASCU