Grădina de vară a căminului cultural din localitatea Giroc a găzduit, marţi după-amiază, cea de-a opta ediţie a festivalului “În glas de toacă”.

În ciuda vremii deloc prietenoase – frig însoţit de rafale puternice de vânt – la evenimentul religios au luat parte numeroşi credincioşi, cu atât mai mult cu cât ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a onorat invitaţia primarului Iosif Ionel Toma şi ales să fie alături de giroceni.


La cele 33 de toace pregătite după anii petrecuţi de Mântuitor pe pământ au bătut  grupuri de tineri, monahi şi monahii, nu înainte însă ca mitropolitul Selejan şi primarul Toma să-şi arate măiestria. Zeci de micuţi din comună purtau straie populare.


Evenimentul a fost precedat de slujba deniei, oficiată în biserica având hramul “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir”, unde mitropolitul Banatului a fost întâmpinat cu pâine şi sare. ÎPS Selejan s-a rugat alături de preoţi locali şi de credincioşi, apoi a sfinţit noul gazon şi celelalte amenajări din curtea şi dimprejurul lăcaşului de cult.


Girocul ar putea avea, în viitorul apropiat, o biserică nouă, înaltul prelat spunând că populaţia comunei a crescut mult în ultimii ani şi e nevoie de o Casă a Domnului mai încăpătoare.

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, Renașterea Bănățeană

Galeria foto de mai jos a fost realizată de colaboratorul nostru, Tibi Szasz.

Accesați imaginea de mai sus pentru a vizualiza un reportaj video de la eveniment.