Familia Pascotă se impune în etapa a X-a a Campionatului European BMU. Lui Patrick i-a cântat, în premieră, ”Deșteaptă-te române!”

În weekendul recent încheiat, doi dintre cei mai reprezentativi motocicliști ai României, Ionel și Patrick Pascotă au reușit să câștige etapa campionatului European BMU la care au participat. În perioada 30 septembrie - 1 octombrie 2017 a avut loc cea de-a X-a, adică penultima, etapă a Campionatului European BMU, competiție desfășurată în Bulgaria, la Plevna. Evenimentul organizat de Federația Bulgară de Motociclism pe circuitul  Dolna Mitropolia, se dovedește a fi de o importanță extremă pentru viitorul motociclismului românesc. Faptul că Ionel Pascotă și-a adjudecat și etapa cu numărul 10 din cadrul Campionatului European BMU, după ce a plecat în cursă din pole-position, nu mai surprinde pe nimeni. După cele 12 ture de circuit, Pascotă a obținut primul loc la clasa Supersport, pilotul timișean reușind, în cadrul calificărilor, să stabilească cel mai bun timp din istoria circuitului, la clasa sa. Pentru Ionel Pascotă urmează ultima etapă a Campionatului European BMU, competiție care se încheie în Grecia, la Serres, cu etapa programată peste trei săptămâni, atunci când este programată finala acestui campionat.

Cea mai mare surpriză a competiției a furnizat-o, însă, juniorul familiei Pascotă, Patrick, cel care, deși are numai 10 ani, a reușit să câștige etapa la Supermoto, clasa 65 cmc. Cursa a fost una extrem de antrenantă, pe circuit dându-se o adevărată luptă între puștii care au luat startul la această clasă. Este pentru prima dată când puștiul câștigă o întrecere internațională, Patrick fiind extrem de emoționat când, la finalul cursei, a urcat pe podium și a auzit cântând imnul României - Deșteaptă-te române!- dedicat învingătorului. Cu această victorie, Patrick a reușit să câștige titlul de Vicecampion European BMU și speră să-l prindă din urmă pe tatăl său, Ionel Pascotă.

Pascotă a dezvăluit că după ce se încheie actualul sezon, atât el cât și fiul său, Patrick, vor lua o binemeritată pauză de o lună, după care încep pregătirea temeinică a viitorului sezon competițional.

La aflarea rezultatelor obținute de tânărul Patrick, secretarul general al Federației Române de Motociclism, Gabriel Olariu a spus că reprezentantul celei de-a patra generații de motocicliști Pascotă, este o mare speranță a motociclismului românesc. ”Este una dintre speranțele motociclismului din țara noastră și nu numai. Are multe de învățat și are și de la cine, iar după ce mi-a relatat președintele federației, învață foarte repede și ușor, și este extrem de curajos”, a spus Olariu.